Den snälla biltvätten

– snäll mot allt utom smuts

1

Snäll mot miljön

Tvättmedel med minimal miljöpåverkan och ett effektivt reningsverk där vattnet till 85% återanvänds. Tvättprogrammet anpassas efter årstid och andra faktorer som påverkar hur mycket och vilka kemikalier som gör bäst nytta till lägsta möjliga miljöpåverkan.
2

Snäll mot bilen

Mjuka textillameller och skonsamma tvättvätskor gör bilen ren och fin utan att skada billacken.
3

Snäll mot plånboken

En tvätt kostar inte mer än i en traditionell biltvätt. Hos oss får du alltid den högsta kapaciteten och bästa kvaliteten – inga val av tvättprogram behövs!
4

Snäll mot dig

Du betalar snabbt och enkelt med kort eller Swish innan du kör vidare in i tvättgatan. Efter en färd på 5 min genom tvättgatan är du och din rena bil ute igen! Kapaciteten är upp emot 50 tvättar per timme!
5

Elak mot smuts

Den effektiva men skonsamma tvättmetoden tar bort smuts och gör bilen ren och fin. Allt smuts separeras sedan i reningsverket och tas om hand professionellt och effektivt.
60
MAXKAPACITET – TVÄTTAR/H
5
MINUTER TILL REN BIL
50000
BILAR/ÅR
85
AV VATTNET ÅTERANVÄNDS

Känn dig trygg med vår repfria tvätteknik

Mjuka textillameller och skonsamma tvättvätskor gör bilen ren och fin utan att skada billacken.

I mitten av 80-talet efterlyste Volvo Personvagnar en ny tvätteknik som var repfri och skonsam mot nylackerade bilar.

Det företag som ligger bakom tekniken vi använder i vår anläggning fick uppdraget. De hade varit i biltvättarnas ursprungsland, USA, och hämtat hem den skonsamma fiberduken.

I dagsläget har hundratusentals helt nya bilar från fabrik tvättats med fiberduk och mer än en miljon rullande bilar. Tekniken visar sig fortfarande vara ytterst skonsam mot våra känsliga billacker. Volvofabriken tvättar alltså bilarna de levererar till kunder och åter-försäljare i en likadan anläggning som vår med likadana maskiner och kemi. Det innebär att du också kan känna dig trygg när du tvättar hos oss.

Carwash Nordic - Repfri tvätteknik

Vi har ett eget vattenreningsverk

Att tvätta bilen hos oss på Car Wash Nordic är inte bara bekvämt för kunden och skonsamt för bilen. Det är också miljöbesparande. Vi använder miljöanpassade tvättmedel och anpassar dessa efter säsong. Alla restprodukter som olja, asfaltsrester och giftiga tungmetaller filtreras och tas om hand på rätt sätt. 100% av tvättvattnet från vår anläggning renas och filtreras i vårt reningsverk. Sedan återanvänds 85% av vattnet i vår anläggning och 15 % av det renade vattnet släpps ut på det kommunala avloppsnätet. Såhär fungerar det!

1
Det smutsiga tvättvattnet rinner ner till avloppet som leder ut till grovslam-avskiljaren.
2
I våra cisterner lägger sig grus, slam och tungmetaller på botten. Eventuell olja lägger sig som ett toppskikt som sedan stannar i oljeavskiljaren.
3
Våra cisterner töms 3 ggr per år av specialsugbilar och körs iväg till återvinningscentral för rätt deponibehandling. (Behandlingsmetod D15, Avfallskod 130501)
4
I oljeavskiljaren sitter oljelarmet som larmar om oljenivån skulle bli för hög. Om larmet skulle gå så behövs oljeavskiljaren toppsugas med specialsugbil och eventuell olja omhändertas med rätt behandlingsmetod. (Avfallskod 130208. Behandlingsmetod R3)
5
Vattnet pumpas upp till reningsverken.
6
I reningsprocessen bildas skum. Detta filtreras genom gjutesäckar och tas hand om av certifierad återvinningscentral. (Behandlingsmetod R3, Avfallskod 130501)
7
Flockningsmedel och syre tillsätts. Det slam och tungmetaller som finns kvar separeras och sjunker till botten för att sedan tömmas ut i grovslam-avskiljaren.
8
Skiktet mellan skumnivå och bottenslam är rent vatten. Detta rinner vidare ut till pumpar och filter innan det används återigen med rätt mängd schampo och tvättmedel.